المقادير
1_سمكه كبيره وزنها 2كلغ؛منظفه.
2_ربع كيلو من الزيت النباتى(لقلى البصل).
3_نصف كوب من البصل المقشر والمفروم فرما ناعما.
4_كوزان من الثوم؛مقشران ومقطعان اللى شرائح.
5_ 5حزم من الكزبره الخضراء. مفرومه فرما ناعما(حوالى 7 اكواب).
6_ثلاثه ارباع كوب من عصير الليمون الحامض.
7_نصف كوب من الصنوبر المقلى.
8_ملعقه طعام من الخل.
9_رشه من الكزبره اليابسه.
10_رشه من الفلفل الاحمر المطحون والكمون.
11_ملح حسب الرغبه.
الطريقه
ادعكى السمكه جيدا بالملح. اقليها مغموره بالزيت الساخن على حراره متوسطه فى البدء ثم هادئه حتى تنضج.
ارفعيها واتركيها حتى تبرد ثم انزعى الحسك عنها وقطعى لحمها اللى قطع متوسطه أو صغيره حس الرغبه.
ضعى ربع كوب من الزيت فى قدر واقلى البصل المفروم حتى يزهر.
اضيفى الثوم والكزبره اليابسه والفلفل والكمون والملح وقلبى المزيج قليلا.
اضيفى عصير الليمون الحامض والخل وقليلا من الماء واتركى المزيج حتى يتبخر السائل ؛ اضيفى نصف كميه لحم السمكه ثم اضيفى الكزبره الخضراء وقلبيها لمده دقيقه حتى يتجانس المزيج ثم ارفعيه عن النار.
ضعى المزيج فى طبق التقديم وزينيه.
وبالهنا والشفاء ورمضان كريم